Vårt koncept

FN-skola

Linköping Fria Läroverk är en av två skolor i hela Östergötland som är certifierad som FN-skola.

Certifieringen utfärdas av FN-förbundet UNA Sweden och innebär att vi som skola tillsammans med FN-förbundet, arbetar för att stärka skolans globala profil. Certifieringen ger oss tillgång till lärarfortbildningar, undervisningsmaterial och pedagogisk vägledning för att stärka kompetensen i globala frågor.

Vi får också stöd av FN för att driva en elevförening. Idag består skolans elevförening av ett tiotal elever och de har ett föreningsmöte varje månad där de själva bestämmer vad de vill engagera och fördjupa sig i. Eleverna behöver inte ha någon förkunskap utan det viktigaste är att de känner ett engagemang att vilja vara med.

Totalt finns det ett 30-tal certifierade skolor runtom i Sverige och genom att vara en av dem har vi en långsiktig plan för hur skolans internationella arbete ska utvecklas framåt. Arbetet kopplas framförallt till vår elevförening men även till våra kurser på programmen, samt genom olika temadagar som arrangeras tillsammans med representanter för FN-förbundet. Förutom arbetet på skolan erbjuds dessutom eleverna möjligheten att åka iväg på läger samt på nationella och globala träffar.

Se mer!

Reportage om FN-skolan

Linköping Fria Läroverk är Östergötlands enda certifierade FN-skola. Vad innebär det?

Temadag FN – 2019

Se avsnittet om vårens FN-dag, bland annat med fokus på FN-projektet ”flicka”.

Temadag FN – 2018

Se avsnittet om vår FN-dag, planerad av skolans FN-förening.

Intresseanmälan

Är du intresserad av Linköping Fria Läroverk?

Vill du studera hos oss eller bara veta mer? Skicka iväg en intresseanmälan till oss så hör vi av oss när det är dags för ett Öppet Hus eller någon annan typ av prova på-aktivitet hos oss.

Intresseanmälan»