Vårt koncept

Träning – för välmående och bättre studiefokus

Fysisk aktivitet och träning gör din hjärna mer kreativ, fokuserad och anpassningsbar. När du får in regelbunden träning i din vardag förbättrar du både ditt välmående, din hälsa och din inlärningsförmåga.

Vi erbjuder tre valmöjligheter:

Öppen träning

För dig som vill träna för att må bättre och prestera bättre i skolan, utan att det kopplas till kurser och betyg. Du deltar valfritt i de öppna träningspass som skolan anordnar, utanför poängplanen. Vi erbjuder 2-3 pulshöjande träningspass i veckan under ledning av instruktör.

Passen väljs veckan innan genom att eleverna får skriva sitt namn på uppsatta listor.

 

 

Träningstillval

För dig som vill kombinera studier med träning på din egen nivå. Du tränar två till tre pass i veckan med idrottskurser som individuellt val (200-300 p). Vi erbjuder följande träningstillval: Fys och hälsaFotboll | Handboll | Innebandy | Volleyboll

NIU

För dig som vill kombinera studier med en elitsatsning på din idrott. Du ägnar tre pass i veckan åt din NIU-utbildning och läser specialidrottskurser i programfördjupningen samt i det individuella valet (ca 500 p).
Vi erbjuder följande:  Fotboll | Innebandy | Ishockey (endast tjejer) 

Till NIU krävs en separat ansökan som ska ha skickats in senast den 1 december. Läs mer och ansök här.

Fys och hälsa

Träningstillval

Träningstillvalet ”Fys och hälsa” passar alla, oavsett om du tränar för hälsans skull eller siktar på en karriär som personlig tränare eller elitidrottare.

Fotboll

Träningstillval och NIU

På fotbollsutbildningen arbetar instruktörerna Fredrik Wiklund, Robin Pettersson, Martin Jacobsson, Petra Johansson och Charlotte Rohlin. Träningarna bedrivs på Linköpings Arena och i Campushallen.

Handboll

Träningstillval 

Handbollsutbildningen drivs av instruktör Patrik Olsson och passen bedrivs på Collegium där du har tillgång till både hallar och gym. Tillsammans med föreningarna och övriga certifierade idrotter på skolan jobbar vi för att skapa en så optimal miljö som möjligt i förberedelserna för en framtid som handbollsspelare.

Innebandy

Träningstillval och NIU

Vi samarbetar med Linköpings Innebandyklubb och tillsammans med föreningen, förbundet och övriga träningstillval på skolan jobbar vi för att skapa en så optimal miljö som möjligt i förberedelserna för en framtid som idrottare.

Träningarna bedrivs av Simon Palmén och Christer Norwald. Passen genomförs i Campushallen och fokus ligger på den enskilda elevens teknik och taktik.

Ishockey

NIU (Endast tjejer)

Vår ishockeyutbildningen bedrivs i hallarna i Stångebro där eleverna tränar 2-3 förmiddagar i veckan. Vår instruktör är Madeleine Östling, i samarbete med LHC Dam.

Volleyboll

Träningstillval

Vi erbjuder volleyboll som ett av våra träningstillval i samarbete med Linköpings volleybollklubb. Varje vecka tränar du volleyboll tillsammans med instruktör. Träningen sker på Collegium eller på Campushallen.

Forskning om pulshöjande träning

Vi pratar ofta och gärna om att pulshöjande träning gör dig mer stresstålig, kreativ, fokuserad och anpassningsbar. Här reder vi ut hur detta funkar. Välkommen till den mänskliga hjärnans fantastiska värld.