Stort intresse för att studera på Linköping Fria Läroverk: ”Fler börjar inse hur bra vårt koncept är”

pressrelease

2021-02-19, 07:00

Intresset för Linköping Fria Läroverk har i årets preliminärval varit stort med många förstahandssökande. Skolan har nyligen byggts om för att klara av det höga söktrycket. Rektorn: ”Fler börjar inse hur bra vårt koncept för ambitiösa studier och träning är”.

Årets preliminära gymnasieval i Linköping har nu stängt och resultatet visar ett stort intresse för Linköping Fria Läroverk som har 166 förstahandssökande.

– Det gör mig enormt glad att så många elever valt oss som förstahandsval. Det är ett kvitto på att vi erbjuder en bra utbildning och att skolans koncept med ambitiösa studier och träning fungerar, säger skolans rektor, Marie Lundeborg.

Linköping Fria Läroverk har genomgått större ombyggnationer, senast flera lektionssalar, för att möta det ökade intresset som finns för att studera vid skolan. Bland annat har en helt ny skolrestaurang med tillhörande elevcafé och eget tillagningskök byggts.

Hösten 2020 lanserade skolan även en engelsk profil på Ekonomiprogrammet inriktning ekonomi som låter eleverna läsa delar av sin utbildning på engelska.

– Att behärska engelska på en hög nivå blir allt viktigare, både för vidareutbildningar inom ekonomi och i företagsvärlden. Därför känns det helt rätt att kunna erbjuda den engelska profilen och vi hoppas att den kan starta redan till hösten, säger Rasim Zahirovic, arbetslagledare för Ekonomiprogrammet.

Katharina Sjögren-Edström, VD på Fria Läroverken, är glad och stolt över söktrycket till Linköping Fria Läroverk och ser antalet förstahandssökande som en kvalitetsstämpel.

– Vi arbetar kontinuerligt och målmedvetet med att göra skolorna samt våra program och träningstillval attraktiva, och det stora antalet förstahandssökande tror jag är ett resultat av det arbetet. För oss är det viktigt att ständigt förbättra och utveckla våra utbildningar, säger Katharina Sjögren-Edström.

Presskontakt

Relaterat material