Vårt koncept

Ambitiösa studier och träning

Linköping Fria Läroverk är gymnasieskolan för ambitiösa studier och träning. Vårt mål är att du ska må bra och prestera så bra som möjligt i skolan. Därför lägger vi stort fokus på fysisk aktivitet i kombination med undervisning som baserar sig på forskning.

Bli den bästa versionen av dig själv

Det spelar ingen roll om du aldrig tidigare har tränat eller om du vill bli bäst i världen på din idrott. Vi organiserar schemat utifrån att du ska ha möjlighet att träna under skoldagen, helst flera gånger i veckan. Vi gör också satsningar för att du ska kunna äta en bra och näringsrik lunch varje dag. Forskningen visar att det som leder till bäst kunskapsutveckling är höga förväntningar och lärarledd undervisning i en trygg inlärningsmiljö. Därför är just detta våra ledord när det kommer till undervisningen och dina studier.

Vi brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Här får du duktiga lärare, undervisning av hög kvalitet, bra stämning och utrymme för träning under skoldagen. Det ger dig de bästa förutsättningarna för en riktigt bra gymnasietid och för en bra framtid!

Dina studier

På Linköping Fria Läroverk kännetecknas undervisningen av ordning och reda och genomtänkt pedagogik, utifrån forskning och beprövad erfarenhet.

För att se till att du lär dig så mycket som möjligt utifrån dina mål och förutsättningar, arbetar vi med lärarledd undervisning, tydliga instruktioner och kontinuerlig feedback. Vi har också ett schema med längre arbetspass vilket ger gott om tid för kunskapsutveckling med stöd av läraren.

Din träning

Träning gör hjärnan mer kreativ, fokuserad och anpassningsbar. Den som regelbundet tränar och utmanar sin kropp förbättrar både sin hälsa och inlärningsförmåga.

Utgångspunkten hos Linköping Fria Läroverk är därför att träning ska vara en naturlig del i skolans vardag.

Intresseanmälan

Är du intresserad av Linköping Fria Läroverk?

Vill du studera hos oss eller bara veta mer? Skicka iväg en intresseanmälan till oss så hör vi av oss när det är dags för ett Öppet Hus eller någon annan typ av prova på-aktivitet hos oss.

Intresseanmälan»