Vårt koncept

College-upplevelsen

Ett amerikanskt college kännetecknas av tre komponenter: ambitiösa studier, träning och ett rikt studentliv med god sammanhållning. För att ge dig den kompletta college-upplevelsen har vi traditioner och trivselaktiviteter utanför schemat som syftar till att ha roligt tillsammans.

FRIA-kampen

Som en röd tråd genom dina tre år på Fria går FRIA-kampen, en klasskamp som pågår från den dag du börjar på skolan tills den dag du tar studenten. FRIA-kampen innefattar många olika tävlingar och uppdrag som ger poäng till klassen. Poängställningen summeras i årskurs 3 och den vinnande klassen åtnjuter ”VIP-behandling” i samband med studenten. Det kan till exempel handla om att välja utspringsordningen och att sitta vid honnörsbordet under studentlunchen.

Kick Off

Direkt när du börjar på skolan i augusti anordnas en Kick off för alla nya ettor. Kick offen pågår ofta under flera dagar och kan innehålla många olika aktiviteter.

Fria Halloween

Sista dagen innan höstlovet vet man aldrig vad som händer på skolan…

Ugly Christmas Sweater Day

Lagom till Lucia infaller Frias egen Ugly Christmas Sweater Day. Både elever och personal klär sig i de fulaste julkläder de kan hitta.

Klassturnering

Under skolåret får skolans elever möjlighet att göra upp i en klassturnering i någon bollsport. Ofta med tillhörande utklädnadstema.

Suit up day

På Suit up day klär sig både elever och personal lite extra stiligt och skolan får en känsla av glamour, om så bara för en dag!

Påskjakt

När påsken infaller har påskharen besökt skolbyggnaden och jakten på de värdefulla äggen kan börja!

Studenten

Studenttraditionerna kan se lite olika ut år från till år men omfattar alltid poängjakt och den traditionella studentlunchen med tal, spex och fest samt studentutspringet. Studenten är en fantastisk dag när vi, våra elever och deras familjer firar att eleverna kommit i mål och att den ljusnande framtid nu ligger framför dem!

… och mycket mycket mer!

Fria Maskerad, Fria Dance Challenge, Sport-up-day och Show your true colors, Julavslutning, med mera.

Spana in vårt Instagram-konto och hashtag #trivspåfria