Vårt koncept

Fria Läroverkens traditioner

Linköping Fria Läroverk kännetecknas av studier och träning – och av bra stämning, roliga traditioner och sammanhållning.

FRIA-kampen

Under skolterminerna har skolan olika traditioner och trivselaktiviteter utanför schemat då eleverna får tillfälle att lära känna varandra bättre och ha roligt tillsammans.

”FRIA-kampen” går som en röd tråd genom de tre gymnasieåren och inleds redan första veckan på skolan, med olika uppstartsaktiviteter för alla nya ettor. FRIA-kampen består av olika tävlingar och uppdrag som ger poäng till din klass. Poängställningen summeras i årskurs 3 och den vinnande klassen åtnjuter ”VIP-behandling” i samband med studenten. Det kan till exempel handla om att välja utspringsordning och att sitta vid honnörsbordet under studentlunchen.

Kick Off

Direkt när du börjar på skolan i augusti anordnas en Kick off för alla nya ettor. Kick offen pågår ofta under flera dagar och kan innehålla många olika aktiviteter.

Fria Halloween

Sista dagen innan höstlovet vet man aldrig vad som händer på skolan…

Ugly Christmas Sweater Day

Lagom till Lucia infaller Frias egen Ugly Christmas Sweater Day. Både elever och personal klär sig i de fulaste julkläder de kan hitta.

Klassturnering

Under skolåret får skolans elever möjlighet att göra upp i en klassturnering i någon bollsport. Ofta med tillhörande utklädnadstema.

Suit up day

På Suit up day klär sig både elever och personal lite extra stiligt och skolan får en känsla av glamour, om så bara för en dag!

Påskjakt

När påsken infaller har påskharen besökt skolbyggnaden och jakten på de värdefulla äggen kan börja!

Studenten

Studenttraditionerna kan se lite olika ut år från till år men omfattar alltid poängjakt och den traditionella studentlunchen med tal, spex och fest samt studentutspringet. Studenten är en fantastisk dag när vi, våra elever och deras familjer firar att eleverna kommit i mål och att den ljusnande framtid nu ligger framför dem!

… och mycket mycket mer!

Fria Maskerad, Fria Dance Challenge, Sport-up-day och Show your true colors, Julavslutning, med mera.

Spana in vårt Instagram-konto och hashtag #trivspåfria