Vårt koncept

En dag på Fria

På Linköping Fria Läroverk har vi ett genomarbetat upplägg på våra skoldagar – allt för att du ska få maximalt ut av dina gymnasiestudier!

Förmiddag

Flera av våra elever börjar förmiddagen med någon form av träning. De som läser idrottsspecialisering tränar tillsammans med instruktör inom sin specifika idrott. Många inleder också sin förmiddag med att äta frukost på skolan.

”Jag går in genom huvudentrén, fortfarande varm efter morgonens joggingpass. Jag valde löpgruppen idag men på onsdag tänker jag haka på ett gruppträningspass istället. Matteprov om en kvart och jag känner mig lugn, koncentrerad och redo. Jag trodde nog inte att Fria var ett alternativ för mig, jag är ju ingen idrottare. Men när jag förstod att jag kunde träna på skoltid, egentligen mest för att höja mina övriga skolresultat, så tänkte jag om. Jag har inte ångrat mig. Jag har ju alltid haft ganska lätt för matte men provet gick bättre än någonsin. Jag tror verkligen att det kan ha att göra med att jag äntligen fått lite rutiner med att träna, men sedan är ju Henrik verkligen en kanonlärare.”
– Elev på Linköping Fria Läroverk

 

Lunch

Hos oss på Linköping Fria Läroverk finns en lunchrestaurang med ett varierat utbud. För oss är det viktigt att erbjuda alla elever ett bra mål mat för att orka med hela skoldagen. Därför ställer vi höga krav på den mat vi serverar.

Läs mer om vår matkoncept»

Eftermiddag

Eftermiddagarna består ofta av ett eller flera lektionspass. Våra sammanhållna lektionspass innebär att en och samma lektion kan innehålla föreläsning, grupparbete, diskussion och praktiska övningar. Du får mycket tid med din lärare vilket innebär att det alltid finns hjälp att få för att komma vidare. Under eftermiddagen brukar flera av våra elever välja att köpa ett mellanmål på skolan.

 

Våra elever vloggar

En helt vanlig dag på Natur

Ta rygg på Irma och Nicolina under en dag på Naturvetenskapsprogrammet, i både klassrum, gym och på fotbollsplan.

En dag i träningens tecken

Följ med Teknikeleverna Ida och Sigrid som bland annat har ett fys- och hockeypass under sin skoldag.

Intresseanmälan

Vill du börja på Linköping Fria Läroverk?

Vill du studera hos oss eller bara veta mer? Skicka iväg en intresseanmälan till oss så hör vi av oss när det är dags för ett Öppet Hus eller någon annan typ av prova på-aktivitet hos oss.

Intresseanmälan»