Vårt koncept

En dag på Fria

På Linköping Fria Läroverk har vi ett genomarbetat upplägg på våra skoldagar – allt för att du ska få maximalt ut av dina gymnasiestudier!

Förmiddag

Jag går in genom huvudentrén, fortfarande varm efter morgonens joggingpass. Jag valde löpgruppen idag men på onsdag tänker jag haka på ett gruppträningspass istället. Matteprov om en kvart och jag känner mig lugn, koncentrerad och redo. Jag trodde nog inte att Fria var ett alternativ för mig, jag är ju ingen idrottare. Men när jag förstod att jag kunde träna på skoltid, egentligen mest för att höja mina övriga skolresultat, så tänkte jag om. Jag har inte ångrat mig. Jag har ju alltid haft ganska lätt för matte men provet gick bättre än någonsin. Jag tror verkligen att det kan ha att göra med att jag äntligen fått lite rutiner med att träna, men sedan är ju Henrik verkligen en kanonlärare.

 

Lunch

Ställer mig i lunchkön och plockar från salladsbordet som Nellie och Charlotte fixat till. Såg att de även hade bakat bullar idag, får bli en sådan nästa rast. Är riktigt hungrig, tur att det finns spagetti och köttfärssås. Tror aldrig att jag ätit så mycket i skolan som sista veckorna, har nog med träningen att göra.

Läs mer om vår matkoncept»

Eftermiddag

Vi fortsätter att skriva på uppsatsen ”drömyrket” i svenskan, där jag valt yrket psykolog. Vet nu var utbildningarna finns, har även intervjuat en psykolog från Motala. Jag känner mig allt mer säker på vad jag vill jobba med, men jag går ju bara i ettan än. Sista lektionen i dag var samhällskunskap och på bussen hem från skolan ler jag för mig själv.  Jag har aldrig gillat att prata inför grupp så jag var stressad inför redovisningen om de politiska partierna. Men jag gillar verkligen min klass och Martin lät ju oss träna i smågrupper lektionen innan. Jag tycker att det gick riktigt bra så jag avslutar dagen med en känsla av stolthet!

 

Våra elever vloggar

En helt vanlig dag på Natur

Ta rygg på Irma och Nicolina under en dag på Naturvetenskapsprogrammet, i både klassrum, gym och på fotbollsplan.

En dag i träningens tecken

Följ med Teknikeleverna Ida och Sigrid som bland annat har ett fys- och hockeypass under sin skoldag.

Intresseanmälan

Vill du börja på Linköping Fria Läroverk?

Vill du studera hos oss eller bara veta mer? Skicka iväg en intresseanmälan till oss så hör vi av oss när det är dags för ett Öppet Hus eller någon annan typ av prova på-aktivitet hos oss.

Intresseanmälan»