Alla nyheter

Linköping Fria Läroverk inför padel som nytt träningstillval

19 april, 2021

Linköping Fria Läroverk blir en av de första skolorna i Sverige att erbjuda elever möjligheten att träna padel på skoltid. Satsningen är en del av skolans arbete med att utveckla konceptet ambitiösa studier och träning: “Ansökan öppnar redan under omvalet”.

Läs artikel »

Läs artikel

Watma Educations skolor inför en app som varnar vid olyckor och särskilda händelser

15 april, 2021

Nyligen har utbildningsföretaget Watma Education lanserat en varningsapp som deras skolor ska kunna kommunicera via om något allvarligt skulle inträffa. Appen har installerats på personalens telefoner och datorer för att de snabbt ska kunna larma om olika händelser.

Läs artikel »

Läs artikel

Stort intresse för att studera på Linköping Fria Läroverk: ”Fler börjar inse hur bra vårt koncept är”

19 februari, 2021

Intresset för Linköping Fria Läroverk har i årets preliminärval varit stort med många förstahandssökande. Skolan har nyligen byggts om för att klara av det höga söktrycket. Rektorn: ”Fler börjar inse hur bra vårt koncept för ambitiösa studier och träning är”.

Läs artikel »

Läs artikel

Rekordmånga vill studera på Linköping Fria Läroverk

10 september, 2020

Resultatet av preliminärvalet 2020 visar att det finns ett stort intresse bland eleverna att kombinera studier och träning hos oss på Fria. I år har vi nästan 200st […]

Läs artikel »

Läs artikel

Fria Läroverkens betygsresultat 2020

1 juli, 2020

Sedan juni 2020 offentliggör inte Skolverket längre betygsstatistik på skolnivå. Därför redovisar Fria Läroverken här samtliga resultat för avgångseleverna vårterminen 2020.

Läs artikel »

Läs artikel

Vi storsatsar på skolmaten

19 december, 2019

Som en del i Fria Läroverkens konceptutveckling gällande studier och träning, har vi på våra skolor med eget kök, implementerat en app där eleverna själva bestämmer hur deras egna unika lunchmeny ska se ut för veckan. Konceptet har genererat fler och nöjdare restaurangbesökare samt elever som har energi till att nå bästa möjliga studieresultat.

Läs artikel »

Läs artikel

Rekordmånga besök!

21 november, 2019

Flera hundra personer valde att besöka oss för att höra mer om vårt koncept kring studier och träning.

Läs artikel »

Läs artikel

Vi startar engelsk profil på Ekonomiprogrammet

5 november, 2019

Med start i höst kan gymnasieelever på Ekonomiprogrammet välja att läsa delar av sin utbildning på engelska. Med nysatsningen ”Engelsk profil” vill vi erbjuda eleverna en ännu bredare utbildning.

Läs artikel »

Läs artikel

Många vill studera på Linköping Fria Läroverk

20 februari, 2019

I veckan stängdes ansökan till gymnasiet för Östergötlands niondeklassare. Sökresultatet visar att det finns ett stort intresse bland eleverna att kombinera studier och träning på Linköping Fria Läroverk. […]

Läs artikel »

Läs artikel

Linköping nysatsar och erbjuder nytt alternativ till rörelse under skoltid

12 februari, 2019

Det är idag allmänt känt att det finns ett positivt samband mellan fysisk aktivitet och hjärnans funktion. Träning gör oss mer stresståliga, kreativa samt fokuserade och för skolelever innebär det i regel bättre studieresultat. Trots denna vetskap visar en rapport som nyligen publicerades av Folkhälsomyndigheten, att de flesta elever rör sig allt mindre.

Läs artikel »

Läs artikel