Alla nyheter

mynewsdesk image

Linköping Fria Läroverk uppnår rekordresultat i gymnasievalet

20 maj, 2024

Linköping Fria Läroverk har slagit rekord i gymnasievalet med 199 förstahandssökande efter omvalet. Skolans koncept att kombinera studier och träning har visat sig vara framgångsrikt. Skolan arbetar fokuserat med att erbjuda en högkvalitativ utbildning men också med att bygga gemenskap på skolan genom olika extra aktiviteter utanför undervisningen.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Fria 4 Charity – Linköping Fria Läroverk springer för Barncancerfonden

16 april, 2023

20 april är det dags för den andra upplagan av Fria4Charity, ett event där gymnasieelever och personal på Linköping Fria Läroverk springer för att samla in pengar till Barncancerfonden. 21 oktober förra året sprang elever från Linköping Fria Läroverk in 15 000 kronor till Barncancerfonden och nu är det dags igen! Bakom projektet står skolans heltidsmentor, Kenneth Gudomlund.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Fria 4 Charity – Barncancerfonden

2 november, 2022

Fredagen den 21 oktober sprang från Linköping Fria Läroverk för livet. För varje sprungen kilometer genererades 15 kronor till Barncancerfonden. Tillsammans sprang elever och personal totalt 392,9 km och samlade in över 15 000 kr till Barncancerfondens arbete.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Fria-timmen för extra studiestöd

22 april, 2022

För att stötta elevernas kunskapsutveckling införde Linköping Fria Läroverk Fria-timmen i början av terminen. En timme i veckan efter ordinarie skoltid finns alla lärare tillgängliga på skolan för eleverna och stödet används flitigt.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Linköping Fria Läroverk inför padel som nytt träningstillval

19 april, 2021

Linköping Fria Läroverk blir en av de första skolorna i Sverige att erbjuda elever möjligheten att träna padel på skoltid. Satsningen är en del av skolans arbete med att utveckla konceptet ambitiösa studier och träning: “Ansökan öppnar redan under omvalet”.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Watma Educations skolor inför en app som varnar vid olyckor och särskilda händelser

15 april, 2021

Nyligen har utbildningsföretaget Watma Education lanserat en varningsapp som deras skolor ska kunna kommunicera via om något allvarligt skulle inträffa. Appen har installerats på personalens telefoner och datorer för att de snabbt ska kunna larma om olika händelser.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Stort intresse för att studera på Linköping Fria Läroverk: ”Fler börjar inse hur bra vårt koncept är”

19 februari, 2021

Intresset för Linköping Fria Läroverk har i årets preliminärval varit stort med många förstahandssökande. Skolan har nyligen byggts om för att klara av det höga söktrycket. Rektorn: ”Fler börjar inse hur bra vårt koncept för ambitiösa studier och träning är”.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Rekordmånga vill studera på Linköping Fria Läroverk

10 september, 2020

Resultatet av preliminärvalet 2020 visar att det finns ett stort intresse bland eleverna att kombinera studier och träning hos oss på Fria. I år har vi nästan 200st […]

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Fria Läroverkens betygsresultat 2020

1 juli, 2020

Sedan juni 2020 offentliggör inte Skolverket längre betygsstatistik på skolnivå. Därför redovisar Fria Läroverken här samtliga resultat för avgångseleverna vårterminen 2020.

Läs artikel »

Läs artikel
news image

Vi storsatsar på skolmaten

19 december, 2019

Som en del i Fria Läroverkens konceptutveckling gällande studier och träning, har vi på våra skolor med eget kök, implementerat en app där eleverna själva bestämmer hur deras egna unika lunchmeny ska se ut för veckan. Konceptet har genererat fler och nöjdare restaurangbesökare samt elever som har energi till att nå bästa möjliga studieresultat.

Läs artikel »

Läs artikel